Dåligt uppdaterat!

Ja verkligen. Har inte haft tid, ork eller lust riktigt. Känns som dagarna jag var ledig bara försvann. Nu har jag redan varit på praktik i 3dgr den här veckan och 4dgr ledig nu. Ska plugga en dag, ett illa måste. Snart är praktiken slut, 2veckor kvar. Det ska bli skönt på ett sätt. Det är intensivt, spännande, intressant, stressigt, rörigt, förvirrande, givande, lärande. Fast jag vet inte om jag skulle klara av den arbetsdagen som färdig sjuksköterska och jobba heltid. Fast där är det ju på gränsen med antal personal, i besparingstider, så det förklarar väl ett och annat. Det är inte roligt alla dagar när en ssk man går med har tusen saker att göra som gör att hon blir stressad och inne i sitt, då känner man sig liiite ivägen. Fast å andra sidan får man chansen till att utföra vissa arbetsuppgifter på egen hand och det är skönt att få det ansvaret och bara vara jag med patienten och inte ha ett hökande gököga över axeln. Som det lätt blir när man går med en ny ssk då och då pga ledigheter. Det känns tungt att det är så mkt cancer och "tunga patienter", mkt palliativt i alla åldrar... Det kan ske så fort från att vara helt frisk och aldrig varit på sjukhus och sen få en bra/dålig prognos.

Rusten av hallen har vi, eller mest Lars börjat med. Jag var in och handlade golv själv på IKEA i lördags, det gör jag aldrig om! Kämpigt var det med rullvagnen i snön, det gick inte helt enkelt så jag lämnade den vid väggen av IKEA och sprang å hämtade bilen. Sen i måndags förmiddag var vi in och handlade tapeterna vi tittat på i 1½ år :) Å så har Lars varit och tagit ner och hämtat hem bröstpanelen som ska målas vitt :) Det blir jättebra när det är klart tror vi.

Imorgon är det nyårsafton, vi får besök av en familj från mammagruppen :) Får se vem som somnar först ;)
(jag och Linnéa??) haha.

Julen gick snabbt förbi och vi hade en jättebra jul med en hel del folk på olika tider och dagar!
Linnéa var en glad, go, underbar liten tös som vanligt och fick jättebra julklappar, papprena och snörena var också väldigt roliga ;) Vi fick också jättebra julklappar som vi är väldigt tacksamma för, för allt :)

Hoppas på att fotona trillar in i datorn snart, när vi nu tar tag i det :)

Näe nu är det väl dags att knoppa, skönt att somna i soffan men värre när man vaknar å ska förflytta sig! Hoppas Linnéa bara hade en tillfällig natt inatt med att vakna och inte vilja somna om inne hos sig. Det är en framtand som spökar i allra högsta tag, den har växt en bit och det är en bulle som man ser tydligt, men skinnet har inte velat spricka upp än. Idag har det inte varit mkt som dugit. Blev alvedon på em å då blev det lite bättre, så blev en till tur med det innan läggdags. Linnéa har för övrigt börjat prata jättemycket den här veckan, det är så himla mysigt så man blir helt förtrollad! Hon lyssnar verkligen koncentrerat på det man säger och sen tittar och lyssnar hon noga när man pratar med henne, ser lite oförstående ut men ändå som att hon vill förstå. Svårt att förklara. Mysigt och helt underbart är det. Ordet titta har kommit några ggr låter det som, likaså ordet där. Sen har vi börjat med lampan, "var är lampan" och oftast tittar hon mot lampan då och ibland pekar :)

Nu är det Godnatt. Sov så gott.

Gott Slut, Gott Nytt!


Julklappar, julklappar, julklappar

å jag vill va hemma å njuta av julmyset nu alla dgr innan jul.. Gäller att helgen går fort nu! Sen så :)

Vi har varit i Valbo idag som många andra, vi träffade på några mammor och pappor å det var trevligt :) Linnéa var vaken genom hela IKEA av ren nyfikenhet, sen slog ögonen igen inne på köpis å vi fick handla å yra runt å köpa julklappar i lugn och ro ett par timmar :)


   
Busfröet har upptäckt att det finns saker runt omkring henne nu när hon sitter i gåstolen, tex garderobsinnehåll, våran hallmöbel som vi har korgar i är väldigt roligt å dra fram å plocka ur alla vinterkläder :) Gofisen!

Nu är det dags för lite plock å vila. Skotta fram bilen lite tills imorn bitti..

Julstök

Praktiken har gått bra den här veckan, det vände efter första dagen.. Känns bra. Den här veckan har jag lärt mig mycket praktiskt känns det som :) Desto mindre har det blivit gjort med uppgiften men det får jag ta imorn, det som ska va klart tills tisdag.

Idag vaknade Linnéa 7.40, jag kände "oj vad klockan är mkt".. kände mig utvilad då å Linnéa var hungrig så upp å göra välling och mysa lite. Sen sattes det igång med lussebullarna. Jäsning och frukost för oss. Sen var det att baka medan Linnéa sov i vagnen typ 3h. Hon hade det nog mysigt och gosigt ute när det snöade, hängde för en virkad filt så hon slapp snöflingorna i ansiktet :) Så nu är lussebullarna gjorda och pepparkaksdegen står i kylen och ska bakas ut imorn. Har även hunnit med apelsinerna å nejlikorna, när jag satt på golvet med Linnéa som i sin tur somnade på mage under tiden å sov en halvtimme. Då han jag plocka lite å dona. Det är skönt att va hemma och mysa och göra det man känner för, speciellt efter den här veckan med lite sömn och en sjuk liten tös å långa dgr borta.

Här är frökenfröken som blir 8månader på måndag, i veckan var hon 75cm lång och vägde 9590gram! Så nu är strl 80 lagomt men det är/ska köpas in strl 86 i kläder så de slipper bli för små innan hon hunnit använda de mer än 3ggr :)

             

..ja det är mysigt att vara med hela tiden när mamma å pappa rör sig i närheten eller sitter bredvid och pysslar, då är det så mysigt att jag tar och somnar en stund. Grejja-med-tungan-period är också på tapeten just nu :)

   
 

Våran lilla tomtenissa ♥ Det var helt enkelt dags för julkortsfotografering för ett tag sen, så ni får ta del av några andra sådana foton som togs :)


Behövd av en morot?

Ja, är det det jag är? I denna spiralperiod där jag inte riktigt vet ut eller in om någonting. Det känns ganska tungt, drygt, jobbigt, orkeslös. Är det i sånna tider man är behövd av en morot? Ett mål att se framemot? Ett delmål att nå upp till där man känner sig nöjd med den man är, för nu har jag kommit dit jag är idag och har en bit kvar. Just nu är mitt delmål att kämpa mig igenom det sista av termin 4, termin 5 kommer sen, sommaren kommer efter det. Jag vet inte vad det är som gjort att jag känner såhär, eller känner såhär i perioder som kommer ibland, inte alltför ofta. Jag tror mycket av att det känns tungt är denna uppgift/rapport man ska utföra under tiden man har praktik. Då man ska va på praktik 35h/v + en heldag i skolan. Våran grupp har tack och lov diskuterat detta med våra adjunkter idag, vi hinner inte plugga med uppgiften under tiden vi är på praktik och blir då tvungna att sitta hemma på fritiden... Äntligen förstod adjunkterna att det inte fungerar så i längden, förhoppningsvis kommer det kännas bättre snart igen. Jag har ju verkligen sett framemot den här praktiken och varit så säker på att det är rätt. Lite har väl med att göra att jag varit sjuk en vecka nu och inte direkt kunnat kurera mig i lugn och ro med tanke på att man känner alla dagar, timmar, minuter man får ta igen sen. Det löser sig säkert på något sätt. Sen tycker jag det är så otroligt tråkigt att personal inom sjukvården ska jobba så kort på personal som det bara går, vad får patienterna för vård i slutändan och vilken personal orkar i slutändan? På den avdelning jag är har avdelningschefen meddelat personalen i diskussion om deras helgarbete som i dagsläget är var 3e helg, då går de 2 stycken på 23 patientplatser. Klagar de att det är för jobbigt så får de mer personal, MEN då får de jobba varannan helg. Den optimala vården.. Eller hur. Kan ju hoppas det förändras snart.
Det var det...Linnéa ligger och plaskar i badet, det låter riktigt skönt och roligt :) Snart är det dags för Fredagsmys fortsättning med Idol. Jag och Linnéa tog en tupplur tillsammans vid 17.30-18.30, vi sov "som bara vi gör", fast det var ett antal månader sedan jag hade en liten bäbis på magen under tuppluren. Det går ännu och det var så otroligt mysigt! Lars lagade under tiden iordning kassler i ugn, ett favoritrecept som vi båda tycker om sen barnsben. Superdupergott. Älskade du ♥

Imorgon ska vi ner till Bålsta, på Linnéas tremänning Hugo´s dop. Det ska bli trevligt. Vi kanske hinner ta en sväng i Uppsala innan om vi kommer iväg i tid imorgonbitti, det skulle inte börja förrän 14.30 så kanske kanske. Det går inte riktigt att planera allt, så vi får ta det som vi hinner med helt enkelt.

Linnéa har börjat växa ur strl 74, så nu är strl 80 påväg att bli lagomt. Hon växer så fort, ska bli spännande å se hur mycket hon växt å ökat i vikt när de ska dit på tisdag.

Nu är det dags att justera skötväskan inför imorn!


RSS 2.0