Vecka för vecka

det går fort nu känns det som, vi har gått igenom vecka 26 och vi är nu i vecka 27 :)

Vecka 26

Barn som föds efter slutet på vecka 24 och framåt har större chanser att överleva utan komplikationer i dag än förr. Det finns barn som överlever redan från vecka 23, men riskerna för komplikationer vid så tidiga födslar är oftast stora.

Nu utvecklar barnet sina lungor. När barnet ligger i magen får det hålla till godo med det syre som blir kvar efter att mamman har fått sitt. Det gör att barnet måste använda sina resurser på ett bra sätt och barnets röda blodkroppar är extra bra på att ta upp syre. Det använder också syret till hjärnan och hjärtat i första hand. Övriga delar av kroppen får det som blir kvar när de livsviktiga organen har fått syre.

 

Vecka 27

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. Många blir andfådda eftersom det finns ett ökat syrebehov från livmodern och barnet, njurarna och vissa muskler. Mer blod pumpas runt och hjärtat får arbeta hårdare. Om man är frisk är detta inget problem och kroppen tål dessa naturliga förändringar.

Nu klarar sig barnet bra även om det föds för tidigt. Varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


Snart nyårsafton

vilket betyder att vi får hem folk hit om badrummet blir klart, vilket det förhoppningsvis blir idag tack vare att Lars tog tag i vvs-delarna själv och har dragit alla vattenledningar själv, duktig som han är borde han nog snart bli hantverkare :P

Julen har verkligen varit trevlig, vi var ner till Heidi och Jonas i Husby-Sjutolfta tror jag det heter. Jättemysigt ställe. Där var även mamma, Pär, Hans, Kimmo, Julia och moster Soile samt Pauli. Vi tog oss ett par dagars ledighet med lite avkoppling, massa god mat, varmt badrum, trevligt sällskap, riktigt tomte, riktig kungsgran, sovmornar, guitar-hero spelande och även lips. En massa jättetrevliga och jättebra julklappar som vi är jättetacksamma för!! Hoppas det kommer ytterligare tillfällen då det finns tid att spendera mer tid med släktingar från höger och vänster :)

   
     

 


Nu är det dags att ta tag i pluggandet igen och försöka orka åka iväg och handla mat. Kanske en promenad också.

Jullov!

Gudars skymning så skönt! 1 vecka ska jag unna mig att vara ledig! Inte tänka någonting på skolan mer än att fixa ihop böcker till kursen som började för 1½ vecka sedan. Omtentans resultat ska bli mig ett sant nöjje å se om jag klarade den eller ej, känns inte riktigt helt 100 men kanske, om det inte går vägen så har jag då gjort det jag kunnat och det är inte mer med det. Kanske är det så att jag börjat ställa in mig på lite ledigheter redan, ska kämpa på några veckor till.
I fredags fick jag och Cicki båda ett väldigt väntansfullt telefonsamtal från Högskolan i Darlarna om att fortsätta distansutbildning där, å hör å häpna, isf behöver vi inte backa någonting utan direkt hoppa in i termin 4 som det ska vara! Han sa att vi kunde börja ställa in oss på att få börja där, det var nästan klart.. men det känns ändå... nästan... ojoj, så det blir väl lite panik där sen i januari eftersom då börjar vi där redan vecka 4, alltså 19januari tror jag. Då börjar vi med praktik inom den psykiska delen i 5veckor tror jag det var, sen får jag studieuppehåll i 10veckor ungefär medan de har somatiska praktiken (då jag och Lars ska förbereda oss på tillökning + att få tillökning) och sen de sista 5veckorna ska jag läsa den kurs de läser då eftersom den är på distans å är teoretisk å handlar om nå administration å ledarskap. Så nu är det först å främst att hoppas på att tentan gick vägen och att det blir ett till härligt samtal! Mycket som händer nu och kanske kan början på nästa år komma med ljusare tider och att allt löser sig, bara man har tålamod!


Igår började jag med julbaket som ska med till Heidi och Jonas och julfirandet där, jag kommer inte ihåg vad stället heter de bor på nu ;P Mellan Bålsta och Enköping iallafall, så där blir vi ett par dagar i jul vilket ska bli härligt mysigt och att få se deras hus de flyttade till i somras. Idag ska det bakas ytterligare lussebullar och kanske pepparkakor + ev. lite julgodis om det hinns med. Pappa kom igår med julklappar till mig och Lars från honom å Agneta, blev lite nyfiken men de ska väntas med att öppnas till julafton ;)


Idag ska vi hinna med och komma ihåg att knäppa kort på magen, eftersom det är dagen då vecka 26 påbörjas idag!
Besöket hos barnmorskan gick bra och som jag sa tidigare så förväntade jag mig en kommentar om viktuppgången och det fick jag :P Fast hon sa samtidigt att vissa går upp mycket i början å vissa går upp allt på slutet, men jag har typ gått upp "mina" kilon så nu är det godisstopp förrutom dan innan julafton och julafton! Fika får gå ner under helgdagarna, det är ju lite bättre än godis iaf, sen blir det att ut och röra på sig lite mer nu när man inte behöver plugga non-stop hela dagarna. Så det blir bra det här. Hjärtljuden lät och var också bra, låg på ca 140. Nu när vi var hemma hos Krille (Lars kompis som fyllt 20 här i veckan) så var det en som fråga hur många månader jag var gången... Så jag var tvungen att tänka efter eftersom man bara räknar veckor än så länge känns det som :P Å när jag tänkte efter så har det faktiskt gått ett halvår ganska precis eftersom det här miraklet hände någon gång mellan det att Lars fyllde 20 (18e juni) och på söndan då vid midsommarhelgen (typ 21-22 juni). Så det är inte långt kvar nu :)

Julklappstider"Svensk historik 

Vad gäller julklappar iakttogs förr en högre grad av hemlighetsfullhet. På julaftonsmorgonen (numera utdelas "julklapparna" i regel efter kalle anka) hörde man en knackning ("klapp") på sin dörr eller på sitt fönster, och omedelbart därefter inkastades ett väl inlindat paket.


Seden att ge bort julklappar kommer från en lantlig tradition som innebar att byns ungdomar smög omkring på julaftonen och knackade på i stugorna. När någon öppnade kastade man in en skämtgåva, som kunde bestå av ett vedträ eller en halmfigur. På gåvan hade man ofta fäst en lapp med en vers som förklarade varför mottagaren förärats den fina presenten. Dessa verser är föregångare till våra dagars julklappsrim. Det var viktigt att inte bli tagen på bar gärning under julklappsutdelandet, eftersom verserna kunde vara ganska så elaka och grovkorniga. På en del platser delades julklapparna ut av en julbock, men han och hans uppgifter har sedan slutet av 1800-talet övertagits av Jultomten.


Att givmildheten alltid varit som störst i juletid har sin naturliga förklaring. Under en kort tid fick man vila från vardags slitet i överflöd av både mat och dryck. Man visade särskild omsorg om traktens fattiga och att låta bli att bjuda en besökande på något under juletiden kunde bringa otur. Då riskerade man nämligen att gästen gick ut med julen". (wikipedias förklaring).

 

För visst är det härligt att ge bort en massa julklappar å även få,
det finns en viss känsla i det där.
Mysigt och spännande för både liten som stor,
känslan kommer nog aldrig försvinna för det där.
Julen är ett speciellt tillfälle att visa sin omsorg och kärlek för de man bryr sig om.

 


Jag vill få det här överstökat!

Ja nu orkar jag inte vänta längre! Mitt tålamod har verkligen försvunnit för ALLT just nu. Usch.
Det känns som jag vill göra tentan imorn bara för att få den gjord, men nej imorn är ännu en dag att läsa.
Fast imorn blir det barnmorskan kl 8 å sen tänkte jag nog fylla på matförråden här hemma å sen hem å vänta på badkaret som kommer mellan 11 och 14. Sen skulle det va skönt å ta en tur till köpis å IKEA å inhandla det sista till julklapparna. Får se vad som hinns med, vilken tid badkaret kommer och vilken tid Darlo ska sluta. Lite planering måste ju finnas där när man har en bil. Å sen längtar jag så tills det är dags att inreda barnrummet å fixa med sånna grejjer å framförallt tills dagen D är här! Det är så mycket att se framemot nu så jag har svårt att befinna mig här och nu! Jag vill bara springa över den där blommande ängen å nå allt jag längtar efter, inte sitta fast här med en tenta. Men den som längtar efter något gott längtar aldrig för länge!

Imorn ska iallafall magen börja mätas, ska bli spännande. Å se om jag får någon kommentar om min viktutveckling (uppgång). Haha. Ja det här är just nu 10kg mer än vad jag någonsin har vägt i hela mitt liv! Å Darlo kommer med kommentaren ja nu har du mamma-hullet där så nu kanske bara magen fortsätter å växa, vi får väl se! Rullar väl fram i mars! Sen jäklar blir det promenader i vår, det här tar psykiskt hårt på mig!

Dags att sluta drömma å återgå till verkligheten.

Massagebadkar påväg!!

Yepps, nu är det påväg från Karlskoga. Så om 2-3dagar, blir alltså ev. slutet på den här veckan eller början på nästa!
Så nu hoppas vi på att allt är som det ska å att det inte kommer ett höger :P
Massagebadkar singel A201A (Vänster)
1420 x 750 x 650mm
Ett mindre massagebadkar med marmorinlägg. Komplett med
17 st välbalanserade massagemunstycken, komplett blandarpaket, flerfunktionsdusch, front, FM-radio, telefon(inkommande samtal),
cd-ingång, fjärrkontroll, digital kontrollpanel, undervattensbelysning,
nackkudde, självdränerande slangar, spolfunktion, marmorinlägg, torrkörningsskydd, etc.


Inklusive värmare (2 000watt) & automatisk ozonrengöring.

AAAAAH vad vi ska njuta sen då!!! :D
Det finns ett slut på det här med! Tack och lov! :D

Magknip och gaser

ja det var min morgonkvist det vid tre fyra tiden. Var inte direkt rogivande, magknip efter hela vänster sida av magen samtidigt som det var en hel del gaser och bubblor i magen. Gick inte direkt över och ont gjorde det. Vet inte vad det var för fel, om det var något jag ätit eller om det var någon som låg och tryckte på mina tarmar. Sen vid sextiden satte hungern igång med en rejäl spänningshuvudvärk med yrsel och en extrem trötthet i hela kroppen. Jag vill inte bli sjuk nu eller att det är något annat fel. Kanske är det så att den här tentan ska döda mig en gång till det här halvåret, det här är inte bra för mig eller min kropp. Apstressad och mår piss så det finns bara ett sätt att välja på, plugga och klara skiten.

Det var faktiskt en hel del som fastnade om diabetes 1 och 2 igår efter att jag tröttnat på böckerna och satte mig och läste på sjukvårdsrådgivningen.se! Så nu kan jag det väsentligaste om diabetes och dess prover. Får se om det blir samma sak med ortopedi och onkologi idag, fast det lär jag försöka läsa i böckerna och det är inte direkt mina favoritområden har jag märkt. För till förra tentan va det riktigt segt att läsa om det och så känns det nu också, så jag är ju ganska osmart som inte sätter mig ner och läser och lär mig istället för att läsa om sånt jag redan har kunskaper om. Men men, det är bara att kämpa på å hoppas det går vägen.

Promenera skulle jag också behöva göra, det liksom kryper i benen nu men det är inte så kul å gå ut å gå å känna att man kan halka omkull... Ska bli skönt efter nyår när vi ska fixa träningskort båda två, visst att man inte ska träna alltför hårt å att man inte kommer uppnå nå resultat med träningen när man är gravid, men bara genom att sitta på en motionscykel eller liknande en timme kommer göra mycket för mitt välmående!

En kvinnas styrka

Var stolt för att du är kvinna

En liten pojke frågade sin mor: Varför gråter du?"
"För att jag är kvinna", svarade hon honom.

"Det förstår jag inte" svarade han.

Hans mor gav honom en kram och sa: "och det kommer du heller aldrig att göra."

Senare frågade den lille pojken sin far. "Vad kommer det sig att mor gråter så utan att det finns någon anledning?"

"Alla kvinnor gråter någon gång utan anledning" var allt hans far kunde svara....

Den lille pojken växte upp och blev en man, fortfarande förundrad över varför kvinnan gråter.

Till slut ringde han Gud och då Gud kom till telefonen, frågade mannen: "Gud, varför gråter kvinnan så lätt?"

Gud svarade:

"Då jag skapade kvinnan skulle hon vara någon speciell!

Jag gjorde hennes skuldror starka nog till att bära världens bördor, och ändå mjuka nog till att kunna ge tröst..."

"Jag gav henne inre styrka till att kunna uthärda att föda barn och till att stå emot de avvisningar som många gånger kommer att komma ifrån hennes barn..."

"Jag gav henne en hårdhet som tillåter henne att fortsätta när alla andra ger upp,

och till att passa sin familj även under sjukdom och utmattning utan att beklaga sig....."

"Jag gav henne känslor till att helt osjälviskt älska sina barn, även när hennes barn har sårat henne djupt..."

"Jag gav henne kunskap till att veta att en god äkta man aldrig gör sin hustru illa, men någon gång prövar hennes styrka och hennes beslut om att stå vid hans sida utan att vackla..."

"Och äntligen gav jag henne en tår hon kunde fälla...

Den är hennes exklusivt till att använda när det är behov för det.

"För ser du: Det vackra med en kvinna är inte de kläderna hon har på sig, inte heller den kropp hon har, ej heller hur hon har sitt hår.

En kvinnas skönhet skall ses i hennes ögon, för det är huvuddörren till hennes hjärta - det stället där kärleken bor."


Alla kvinnor är vackra!!!

 

 
"lånade" lite av Sanna H, tyckte den va så verklighetssann.

 

 Måndag, början på veckan för en tenta

Ja nu är det inte många dagar kvar tills tentan är här igen... På lördag mellan 9-15 sitter jag å några till på Sandbacka Park och skriver och SKA läsa frågorna noga å låta det ta den tid det tar.

I helgen blev badrummet färdigkaklat!! :D Så nu på byggnadsingenjören Lars sida så gäller det att regla å fixa taket, sen kommer rörmokaren å gör klart sitt jobb på onsdag, eller allt förrutom att koppla in badkaret eftersom det ska dyka upp den här veckan förhoppningsvis.
Har nyss skickat iväg en stor del av Lars lön till kakelsättarn, känns inte riktigt lika roligt! 11000kr, 3000 för material å 8000 för arbetet å då har vi köpt mkt material själva också för 15000. Så det kostar att renovera badrum! Bra blir det å nåmer renovera badrum blir det inte de närmaste 20åren! Jag tror man ska bli hantverkare, kolla, rörmokaren tar 250kr i timmen (svart) å kakelnissen tog ca 350kr i timmen (svart) så jaaaa. Man kanske ska utbilda sig till hantverkare! Eller ha dubbla liv! Näe, men de känns lite surt men kommer kännas mycket bättre när man kan ligga i massagebadkaret och bara njuuuuta!!! Vi får tänka långsiktigt nu för såhär snålt kommer vi förhoppningsvis inte leva igen!

I lördags va Lars upp till Söderala och spelade så då passade jag på att göra Cecilia sällskap i Gävle eftersom hennes karl va kvar i Kalmar över helgen, så det blev lyxmiddag med lax å färsk pasta, sen film och massa onyttigt å massa prat! Min mun gick å gick kändes det som, Cecilia lär ju ha fått skavsår! Märks att man inte träffar henne eller någon annan särskilt ofta å när man väl gör det så bubblar man av pratenergi! Va riktigt trevligt å klockan gick så otroligt fort, 01.15 kändes det som det var dags att ta sig hemåt när även Lars va påväg hem. Det var den värsta bilresan jag har varit med om när jag kört själv, det va som underkylt regn kom ner eller väldigt små snöflingor för det va ju minus 5 då, som smälte på rutan å gjorde att det växte fram is på hela rutan om man körde fortare än 70. Det var läskigt så det blev lite omvägar i Valbo och Forsbacka. Hjälpte inte att man hade fläkten på full fart å värmen på 25grader, mer än att man blev svettig själv! Lars hade haft samma problem ifrån Hagsta å hem så det var inte fel på föraren den här gången!

Jag har sovit till 12 idag, ifs somna vi väl runt 00 igår också, men det är nog mkt sömn som behövs ta igen när man har gått å lagt sig mitt i natten i helgen å ändå klivit upp vid 10. Den där energin är inte riktigt som vanligt nu å det känns som jag skulle kunna gå och lägga mig och sova igen resten av dagen men jag är tvungen till att plugga!

Längtar så till lördag eftermiddag!

Mindre skönt

Nu är det mindre skönt, har en som sparkar uppåt mot mina revben.
Såhär kändes det för en vecka sen precis också, så det är väl bara att börja vänja sig.
Och det liksom trycker uppåt så det känns som jag är proppmätt.
Kan ju hoppas h*n låter bli med det sen när det blir kraftigare sparkar så mina revben får vara hela :P


Vecka 24

Barnet är nu så stort att det kan suga på tummen. Om barnet hickar känns det som om det klickar till i magen. Huden som tidigare har varit helt genomskinlig börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

 

Att våra liv förändras

det kan ingen förneka, ständigt förändras våra liv oavsett om vi vill se det eller ej.
Samtidigt förändras våra vänners liv samtidigt som våra egna liv,
hur vet vi då när våra vägar går åt olika håll?
Går våra liv åt olika håll när vi upptäcker nya saker som intresserar oss?
Går våra liv åt olika håll när vi utvecklas i olika takter?
Kommer våra vägar att mötas igen?
Finner vi varandra igen när vi lever på lika nivå igen?
Eller kommer vi ha varandra där även fast våra liv förändras i olika takt?
Behöver det betyda att om jag tar ett steg hitåt och du ett ditåt att vi inte lever lika liv längre?
Eller finns det något där som håller oss samman,
eller blir det bara en ytlig väg som rinner ut i sanden?
En ytlig väg där vi frågar varandra hur vi mår,
där svaret oftast blir "jo tack allt är bra, hur är det själv?"
Utan egentligen att lägga någon mening i hur det egentligen är."...I'm a little bit wiser
I'm a little bit sadder
I'm a little bit less you might have guessed
But if you could be staying
Tell me now, I think I'm fading
I swear I'll never trade your life for a lie

I feel strange
I feel changed
I feel strange
Overcome
Overcome by you..."


Just nu känns det igen som inte tiden räcker till till något annat än att plugga,
finns inte tid att vara sig själv och tillse sina egna behov,
typ som att umgås med vänner.
Men plugga, det måste jag, den här tentan ska klaras!!!
Må mitt tålamod ha försvunnit åt h*vete men envisheten är då starkare än någonsin!
Fast det går inte att läsa in hur mycket som helst på en dag heller,
blir bara omotiverad efter några timmar och tänker på annat samtidigt som jag läser.
Så gäller att läsa det jag inte läste så mycket på till förra tentan medan jag är pigg.

Idag ska golvet slipas i det andra sovrummet och imorgon ska badrummet börjas kaklas :D
På lördag har jag beslutsångest, ibland önskar jag att jag kunde vara delad,
speciellt när det är två så betydelsefulla människor i mitt liv som drar i mig.


Vårdpedagogik kursen är över

Och jag har genomfört hela kursen, så lät det inte på mig för 5 veckor sen kan jag säga då jag var helt motivationslös. Nu känns det som det har vänt och det känns som det här är min grejj och rätt utbildning just nu för mig. Jag hoppas innerligt att den här motivationen vill hålla i sig i 11dagar till, tills omtentan i medicin, kirurgi och geriatrik är över. Det är mitt nästa mål och kursen, palliativ vård, får faktiskt vänta tills omtentan är gjord annars kommer jag gräva ner mig igen. Omtentan känns viktigare och även fast jag struntar i första 1½ veckan så känns det som man kan hinna med det man ska göra ändå, om det inte kommer nå uppgifter som ska in innan jul så. Men en sak i taget å nu är omtentan mitt mål som sagt.

Skönt att komma hem i tid idag, fick åka med Cicki hem som också skulle hem fast till sin Lars i Borlänge. Så hon va in å kika hur vi hade det, den här kursen har gått bra för oss båda två att läsa på distans även fast det inte är distansutbildning. Allting går bara man vill.

Redovisningen idag gick inte lika katastrofalt idag som i onsdags förra veckan. Nog för att jag fortfarande kände mig stel, spänd och nervös så var det ändå bättre och mer avslappnat. Övning ger färdighet.


Snart kommer Darlo hem, ska lägga mig på soffan å försöka ta det lugnt i en halvtimme iallafall.
Igår kväll kände jag den första riktiga sparken på utsidan av magen eller vad man ska säga, låg på höger sida i soffan och med vänster arm hängande ner över magen och rätt som det är kändes det som att hela armen "lyfte"/rörde på sig så Lars fick skynda sig komma å känna för det är ofta, eller typ hela tiden, när jag känenr att det sparkar å sen när han kommer och lägger handen på magen så blir det så lugnt och stilla så... Men igår tror jag han fick en känna en liten svag en iaf :) Han tycker det ska bli mer liv å rörelse därinne så han får känna mer, vänta du bara så ska du få se :P Idag har det inte varit lugnt därinne iallafall, brukar inte känna såhär mycket annars under dagarna så det är roligt men lite ovant med nått som rör sig inne i en :)

Måndag

och imorgon är det tisdag, vilket innebär att jag och Cicki ska redovisa den sista uppgiften för kursen vårdpedagogik samt ska vi visa våran braiga poster som vi gjort med en hel del hjärnverksamhet från Cicki medan jag har funderat mer på redovisningens form och struktur. Så det ska gå bra det här helt enkelt.
Om 12 timmar håller jag på att göra mig i ordning för tåget som går från Gävle 05.30 imorn, det känns lite segt men med en viss tur kanske det blir sista gången för det här året iaf. Sen efter imorgon ska jag börja plugga till omtentan nästa lördag, så att den förhoppningsvis går vägen.


Tänk vad mycket det kan göra att prata med en som lyssnar, förstår och vet vad man pratar om och känner.
Det är inte jag som är helt knäpp hela tiden utan det har sina orsaker till varför jag reagerar som jag gör i vissa situationer och det var så skönt att någon satte orden på det och sa att det är naturligt med dessa reaktioner. Då behöver jag inte analysera och grubbla sönder mig själv för att försöka komma på vad som är fel med mig. Det handlar mycket om att man har med sig saker i sitt bagage som hänger med en och man bär runt på. Det är inget som man kan arbeta bort helt och hållet, för känslorna och minnena för detta kommer alltid att finnas där.. MEN man kan lära sig att bearbeta sina känslor och kanske i viss mån även kontrollera sina reaktioner när man förstår och inser själv varför man reagerar som man gör. Att kunna prata om sånt här gör det mycket lättare och visst gör det mycket att prata med en nära vän också för de finns där och lyssnar och stöttar samtidigt som man pratar med någon som har varit med om sånt här förrut och även ha utbildning/kunskaper om det här gör så himla mycket. En som kan reflektera dessa tankar och känslor. Det var en klump som lossnade från min mage tack vare ett telefonsamtal på 20minuter.Att prata med varandra när man lever ihop gör att allting kommer fungera även i bra och dåliga tider, kan man prata med varandra om allting så vinner man så mycket tillbaka i längden.
Jag tycker vi gör ett rätt bra jobb älskling, vi lär oss med tiden som går och tillsammans blir vi starkare.
Jag tror jag har världens starkaste pojkvän, jag förstår inte hur han klarar av och orkar allt. Han är en stjärna, han är en ängel, kanske är han min livsvän som kommer hjälpa mig genom livet. Han lyssnar faktiskt väldigt bra på det jag säger och känner, både om nu och då. Han försöker att förstå och han gör allt för att hjälpa. Jag hoppas jag iallafall kan finnas för han som han finns för mig till hälften av allt han gör för mig och för oss... även fast dessa graviditetshormoner håller på att ta livet av mig och utsätter vårat förhållande för en stor prövning vissa dagar och stunder. Det kommer stabiliseras, för såhär har jag aldrig varit.. visst att jag haft dåligt tålamod och temperament förrut, men nu... det är som en bomb utan tickande stubin som inte ger någon förvarning om när den ska explodera. Det här mina vänner hoppas jag att vi kommer att kunna ha roligt åt i framtiden.... Kanske vågar inte Lars leva med en gravid Sandra igen. Haha, fast tänk så mycket han lär sig om en kvinna och dess graviditet samtidigt som han ska försöka vänja sig vid tanken på att det är hans "skrutt" därinne. Ja jag kan inte säga det på något annat sätt, du är jättestark och underbar. Älskar dig.


Fredag

Ja det är fredag igen, när man sitter uppe och pluggar känns det som tiden och dagarna går så otroligt fort att man inte hinner med någonting. När man ligger i sängen och funderar på om man ska kliva upp eller inte så känns det som tiden går så otroligt sakta. Kanske lite med att göra att vi längtar lite tills i början på april, det är ju faktiskt 4månader kvar dit nu. Så tiden den går faktiskt!

Nu sitter jag och har granskat sjukvårdsrådgivningen.se och har ingen aning om jag gjort rätt eller inte. Som allt annat med den här kursen, är man osäker ska man fråga.. Men vad får man för svar? Kolla i studiehandledningen och sen får man någon konstig förklaring i en mening som kanske är 5rader. Så nej, jag vet inte om jag tänker fråga nåmer. Det innan har ju blivit godkänt även fast man inte fått något riktigt grepp om vad uppgiften egentligen handlar om eller hur den ska utföras. Det kanske är det lite som är meningen, att det inte finns något som är rätt eller fel att man uppfattar saker olika men ändå att det blir rätt. Jag var ju i Sundsvall i onsdags och redovisade det där, kändes som det gick katastrofalt men det blev godkänt, haha. Redovisade muntligt själv för första gången på 4år så rostig i gängorna var jag kan jag säga!!! Usch. Egentligen tycker jag det är roligt men jag blir så otroligt spänd och nervös helt i onödan för egentligen kan jag det jag snackar om utantill. Men men, övning ger färdighet. På tisdag väntar en ny redovisning på ca 45min, fast då är vi två som står därframme å det känns lite lugnare :) Det var rätt trevligt att träffa några i klassen i onsdags, vissa personer man inte fått någon uppfattning om tidigare verkar helt okej. Det är en till i klassen som väntar barn, så roligt :) De ska i början av maj, så en månad efter oss. Hon ska ta studieuppehåll efter den här terminen.. Men jag har inte bestämt mig än, det beror lite på hur allt urartar sig och vad som händer och sker...

Igår intogs första julmaten för i år, julbord i Högbo med massa olika sillinläggningar man inte ens kunde föreställa sig! Typ som med choklad eller jordgubb... Så det blev en hel del frossa, lite utav varje å lämna halva portioner utav de 3 jag tog, först med sill å sånt, sen lite varmrätter å sen efterätt!! De va ju de gottaste fast jag kan inte vräka i mig som förrut, det är liksom lite trängre nu :) Jag vaknade iaf inget tidigt imorse och var hungrig, så det var skönt det.

Ikväll ska vi iväg till Jernvallen och kolla när pappa å hans jobb spelar hockey för skojs skull, pappa har inte spelat på 32år. Så det ska bli skoj. Kameran blir med och Lars får agera fotograf ;) Haha!


Fått lite gjort

eller ganska mycket egentligen. Beror på hur man ser på saken.
Har gjort färdig, eller till och med börjat och gjort färdigt, uppgiften till imorn som ska redovisas i Sundsvall.
Den uppgift som jag tänkte skita i totalt, men på nått höger har kanske de senaste två nätternas 12timmars sömn sparkat mig i baken om att plugga. Det var nog klokt att vila en hel dag igår efter helgens alla doningar. Även fast det har varit en helt underbar helg, har varit relativt pigg hela helgen och gjort saker varje dag. Så inte har jag varit uttråkad eller rastlös även om vissa humörsvängningar tittat fram ibland. I fredags blev det pizza hos mamma å Pär med Lars å sen Idol, äntligen åkte Johan ut. I lördags blev det Cash is King konsert på spegeln i Gävle och det var helt fantastiskt bra! Innan det så köpte vi med oss kinamat till pappa å Agneta. I söndags så åkte vi in till Gävle igen för att träffa Cecilia och Patrik och gå på julmarknad + invigningen av julbocken, den många väntar på att den ska brinna ner. Det var jättemysigt och trevligt och avslutades med adventsfika hos de uppe på Brynäs. Igår var vi in och bytte våra nya sängar som vi knappt haft i 3månader från IKEA, så det blev några likvärdiga och just nu har ju IKEA erbjudande om varje tusenlapp man spenderar så får man en hundring i presentkort, så vi tog pengarna tillbaka å gick in å köpte nya å vips hade vi ett presentkort på 500kr. Passande! Hoppas på att sängarna är av bättre kvalité denna gång.
Vi har köpt hem ingredienser för julbak av julgodis, massa choklad (farligt farligt), cornflakes å naturgodis. Får se vilken dag vi har tid med det :) Mysigt och gott ska det bli!

Nu i veckan blir min megastora vinterjacka färdigsydd, ja den känns megastor nu, men ska bli så skön eftersom magen kommer få plats utan att man behöver dra in den å sen att den går nästan ner till knäna, fryslort som jag är.

Dags att packa väskan å hem till mamma å duscha innan jag å Hans ska på bio, Madagaskar 2.
Hoppas på att snöovädret håller sig lugnt resten av kvällen.

RSS 2.0