Semlor idag!!!!

Haha ja så vi har väntat ända sen de började sälja dom! Idag är det dags, för idag är det Fettisdag och en tradition är en tradition: idag äter man semlor! Så Lars kommer hem med semlor idag efter jobbet :D

Å barnrummet börjar bli klart nu, inredning som saknas å en tanke flög in i mitt huvud att det vore väldigt fint med rätt stora posters inramade med Nalle Puh tema på två av väggarna, att man sätter dom med lagomt mellanrum mellan varandra.. Lära ju fråga Lars om han va anti mot Nalle Puh, det var han icke! Så får se då om de blir å beställa eller hitta nå billiga nån annanstans :) Den här sidan verkar ju bra annars å beställa ifrån. Får se vad pengarna räcker till den här månaden eller om de blir nästa! Bilstol ska ju inhandlas nu snart!

Nu är första föreläsningen gjord för distansutbildningen å de gick ju bra.. Handlade om konflikter så rätt intressant! Vänta tills 14.30 när våran basgrupp ska ha möte via maratec... Sen så tänker jag ta mig lite sportlov tills på fredag!

Maaagen


v 21, 17/11.
(bara för å jämföra :P )


v 31, 28/1.


v 32, 6/2.


v 34, 18/2.Alltid en stolt blivande pappa med tålamod!
Min Darlo!

En lättnadens pust

ja så känns det nu, som luften har gått ur mig och kroppen går på lågvarv för nu är 5veckors praktik och dess uppgifter avklarade!!! Hade examinationsseminarium idag på regementet, Kicki var så snäll så å väntade på mig å det försenade tåget imorse å sen skjuts till tåget igen på em :) seminariet gick bra och det kändes skönt.. Va samma grupp som i Säter så nu börjar man känna igen dom iaf :P En får jag ha med mig i basgruppen i kommande kurs iaf! Näe så nu ska det vilas i helgen! Ska in till Gävle och luncha med pappa imorn, blir inte ofta man hinner in dit nu för tiden heller. Sen ska jag träffa Cecilia å leta lite böcker för nästa vecka. Å nu ska jag ta å kontakta kansliet för kåravgiften som det stod att man skulle göra om man läste på 50% eller distans då man får reducerad kåravgift. Å spara lite slantar är inte fel i detta dagsläge!

Nu är vi inne i vecka 34 å det är typ 4veckor sen ja sa att jag skulle lägga ut foton, haha!
Å det är foton knäppta som ska in i datorn men tar det när jag får lust å tid... Inte nu..
Magen känns nu kan jag meddela! Börjar bli tungt och det trycker så hiskelit skönt neråt när man går och ibland påengång man reser sig upp... Så det ska bli spännande hur det här utvecklas de 6-7 veckorna som är kvar! Barnmorskebesöket i måndags gick alldeles super det med, inte har man då graviditetdiabetes iaf! Blodsockret ligger rätt stadigt runt 4,5-4,8 även fast jag ätit rätt nyligen, fast jag har blivit mkt mer känslig för sänkt blodsocker precis innan det är dags att äta så det gäller att ha med nått att trycka i sig när yrseln börjar kännas av.. Men det var bara vanligt enligt BM och är man känslig annars för när hungern å behovet av mat sätter in så blir det mer märkbart när man är gravid. Barnet växer som det ska och ligger med huvudet nedåt men inte riktigt fastfixerad än. Så om 2veckor så ska de ha mer koll på att fixeringen börjar på allvar å att barnet inte ändrar läge. Vi ska även börja planera våran kommande förlossning då, men känns lite som det är svårt att veta vad man vill ha just då när man aldrig varit i den situationen förrut, så vi har något att fundera på... Egen musik ska med iaf.. Hmm, sen vet vi inte riktigt.. Detta ska skrivas ner i ett omvårdnadsmeddelande från BM till förlossningen så de har lite koll på hur vi vill ha det... 

Näe nu är det dags för att göra sig i ordning för sängen!

Fredag

Idag är det fredagen den 13e februari. Men att vara skrockfull just den här fredagen den 13e vet jag inte om jag är, inte när den kommer i februari. Den 13e februari är den dagen då farmor gick bort, det är 10år sedan idag. Det har tagit mig 10år att bearbeta detta eller vad jag ska säga, idag känns inte som de tidigare åren då allt rasat samman nu känns det mer att jag kan minnas det jag fortfarande har kvar av henne för hennes betydelse för mig den kommer aldrig att förändras. Hon var min farmor och en utav de viktigaste och betydelsefullaste människorna som någonsin kommer att finnas i mitt liv. Hon har sin plats i mig och jag vet att hon fortfarande finns här ♥ Nu väntas ett nytt liv och det känns som jag blickar framåt mer och mer, med bagaget i behåll. För visst är det så att våra föregångare följer med oss livet ut..

Hoppsan

vad dagarna och tiden går när man är ute på praktik! Sen när man kommer hem är det mat och sova som gäller, i vanliga fall blir man rejält trött av alla nya intryck, kunskaper å personer man möter etc. på praktiken men å även vara gravid tar rejält på krafterna å nu går det enbart på vilja!

Det går bra. Hade min andra intramuskulära injektion idag, den första gjorde jag på förra praktiken så det är så gott osm ett år sedan å jag var tveksam till att följa med en annan SSK å göra det men någon gav mig en spark i baken så jag kom iväg. Det kändes mycket bättre än vad jag hade föreställt mig å därmed mkt bättre än vad det gjorde första gången, så där lossnade en rätt stor osäkerhet om jag ska va ärlig. Det är inte lätt med sprutor å sånt, spec i.m. när man själv inte tycker om det. Men det är en sak som kommer gå bort när man gör det mer ofta å att det går på rutin. Venprovtagningarna känns som en myra i rymden eller vad man ska säga nu jämfört med första gångerna... Så de är jag mycket mer säker på nu, det är skönt, man utvecklas å får nya kunskaper/erfarenheter.

Nu ska jag egentligen sitta å hitta på ett patientfall med schizofreni som diagnos, men det är svårt att komma till startskottet! Detta ska det sen byggas vidare på med vad som är karakteristiskt för detta i vilket tillstånd patienten är i rätt allmänt. Sen är det andra punkter som det ska fyllas på med. Inte så svårt, men gäller att ha tid, ork och motivation till det! En vecka kvar tills det ska bli klart.

Å nu är vi inne i vecka 33... Å jag är jättedålig på å uppdatera med foton som redan är knäppta!

20mil bilkörning

Har varit min dag idag. Hemifrån till Säter via Långshyttan och Hedemora, sen på hemvägen hamna jag på en avfart för tidigt så jag kom på väg 266 mot Falun ist för väg 270 mot Långshyttan, så jag orkade inte vända å efter ett tag kommer en skylt med Långshyttan 11km å jag tar av där. På den vägen fick jag se en del av alla dessa byar i Darlarna! Vägen var inte rolig å köra å med lite stress i kroppen att vi skulle till barnmorskan 13.30 blev det inte bättre men jag kom fram i rätt bra tid ändå, 15min försenad men jag var tydligen den tredje "mamman" som kom med andan i halsen idag så det var ju skönt att höra. Haha. Skickade dit Lars i tid så han fick ursäkta mig :)
Besöket hos barnmorskan gick alldeles super, mitt järnvärde hade stigit till 127 nu! Väldigt bra, eftersom vid inskrivningen var det 117 och sen har det varit 119, så det är jag väldigt lättad över eftersom mitt järnvärde har väl varit lite si å så hela livet å med tanke på näsblod å sånt så är ju inte det så bra. Så det blir att fortsätta äta järntabletter. Min vikt var också positiv (om man nu kan säga så när man har gått upp sammanlagt 15kg hittills) men det som var positivt var att jag inte gått upp nått på 3veckor, och om man kollar 6veckor tillbaka fr.o.m idag så har jag bara gått upp 2kg. Så förhoppningsvis har jag haft min sväng med viktuppgång nu å att det inte blir så mycket mer! Magens/livmodernstillväxt går också helt efter kurvan och ser jättebra ut, å hjärtljudet var också bra 145 tror jag det var.
Igår kväll var det rena karusellen/cirkusen i magen när jag låg och skulle försöka läsa så till slut drog jag av mig täcket å kollade på magen eftersom det kändes som den lilla krabatens rörelser skakade om hela mig.. Å det syntes tydligt med rörelser/sparkar så Lars fick också ta del utav det :) Rätt fascinerande ändå nu när man börjar se mer och mer :)

Får se om det hinns med att läggas ut några foton från v. 31 och några nyknäppta från nu i början på v. 32 idag eller imorn.

Seminariet gick föresten alldeles super, jag å Kicki kom i samma grupp så vi kunde snacka lite om praktiken å dess uppgifter, pratade även med en lärare om hur upplägget ska se ut på ex. uppgiften.. Å det känns slarvigt å inte bygga upp en rapport som man är van vid att göra i Sundsvall med Bakgrund, Syfte, Metod, Resultat, Diskussion.. Visserligen är väl inte det här direkt en rapport men ändå, det handlar ju om ett patientfall och sen ska några punkter in i det som man ska reflektera kring å de va ju det man gjorde under första praktiken också i Sundsvall å då var det efter den ovan nämnda strukturen... Så jaaaa... jag tror jag kör på det jag lärt mig å inte börjar lata till mig nu när man har fått in det där, för det ska ju trots allt bli en del fler rapporter å uppsatser! Sen verkar vissa där få panik över att det är 3st obligatoriska böcker som ska va med, en bok Dynamisk Psykiatri är rätt maffig å folk frågade hur de skulle hinna med å gå igenom den... Men vadå.. Man läser ju inte hela böcker utan det som är relevant för det man ska skriva om å sen hade de panik över att allt skulle få plats på 4-5sidor... Det känns som vi är mer vana vid att skriva rapporter så det är skönt att ha fått den sparken i rumpan redan i Sundsvall! Går nog galant det här!

Veckorna går

så fort så fort. Fast just nu känns det bara skönt. Tröttheten i graviditetens tecken börjar ta sig fram mer och mer, men jag räknar ner och ska igenom dessa 3veckor med praktik som återstår, så är det bara. Vet inte om jag håller på å bli sjuk också, till å från hela veckan har jag haft början till att få ont i halsen. Sån känsla man brukar få innan det bryter ut rejält, men det bryter ju aldrig ut.. Sen blir man nojjig också när både Lars familj + CO och mamma å dom blir sjuka i omgångar, en efter en vad det nu kan vara, alltifrån UVI, förkylningar, magsjuka och nu kanske influensa. Så det är bäst att hålla sig på avstånd och ha koll på sina händer och sin handhygien! Det är ju inte bara dom som är krassliga utan mer eller mindre de flesta går runt å hostar å snorar.. Jummie.

Imorn är det dags för ett reflektionsseminarium.. På Säters sjukhus. Man ska ta med sig två situationer från praktiken å reflektera runt dom med hjälp av en reflektionscirkel.. Jag vet inte riktigt vad jag ska prata om än.. För det har ju inte direkt hänt något "konkret" sådär utan det är väl mer att man har gått runt och funderat själv om saker och ting och sen reflekterat med handledaren.. Så kanske därför känns det lite kruxigt å komma på nå å prata om när man redan pratat om saker man funderat över... Men nånting kommer jag nog på när jag ska lägga mig alldeles strax å läsa den skönlitterära boken med anknytning till psykiatrin som ska va läst tills den 19/2 så det gäller att hålla ögonen öppna! Men den verkar rätt intressant den bok jag har valt... Orkar inte läsa om psykopater å sånt där tungt så det blev något mer lättsamt för min del.


Lyckan, kärleken och meningen med livet
"Boken som har sålt mer än 4 miljoner exemplar i USA Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon har en man, ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att söka efter det hon verkligen vill med livet. För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sig själv bestämmer hon sig för att alldeles själv ge sig ut på en lång resa. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans. En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående". "En knockout, fylld av visioner" Oprah Winfrey.

RSS 2.0