Några foton under januari månad

   
När vi fick fint, oplanerat besök av Linnéas tremänning Hugo och hans familj :)

     
Några foton sen vi var i Korsån en helg.. Gudars så mysigt och skönt vi hade det.
Vi badade bastu en kväll och Linnéa fick bada i gammelmommos tvättkorg, det gick lika bra det för det går ju att skvätta/plaska vatten ändå :) Mysa på golvet med värmen från braskamin är inte dumt det heller, å busa med pappsen å de bra leksakerna man kan hitta i köksskåp ;)

     
Att gå med läragåvagnen är ju som sagt skoj! Vi är under träning! :)


Tänder!

Ja igår fick Linnéa en tand, inte den vi väntat på så länge utan tanden bredvid så hon hade ett glapp emellan tänderna. Idag kom den efterlängtade framtanden fram :) Äntligen! Så två tänder igen på två dagar. Skönt att de tittat fram så kanske det inte gör riktigt lika ont längre.
I helgen har Linnéa även börjat hasat sig fram åt olika håll på rumpen, inte så långa sträckor än (inte mer än hon behöver :P ) Å även intagit krypställningar om att komma iväg, men än är det inte riktigt påväg. Kommer nog snart också. Vissa dagar försöker hon ställa sig upp genom å dra i saker. Sen har hon kommit på att hon kan dra i täcket/filt/fårskinn som hon sitter på för att sakerna ska komma till henne :) Gå själv med Lära Gå Vagn kan hon också, fast vi får passa henne bakom utifall att. Vissa gånger vill hon inte gå heller om man inte passar bakom.
Ikväll är vi ensamma hemma en stund, Lars åkte iväg en sväng på em. Så jag och Linnéa hoppade ner i badet fullt med badskum som vi busade med, provsmakade också! Roligt med skum å sen kan man ju göra mer bubblor med vårat bubbelbadkar ;) Sen åt vi å nu ska vi mysa en stund. Först bajsblöjja!

Imorn väntar föreläsningar om åldrandet hela dagen. Känns som det är mkt till tentan, som vanligt med andra ord. Intensivt och orken är inte riktigt där den bör vara? Ordnar sig nog i veckan igen, pluggar ju konstigt nog bäst under de sista dagarna när det mesta börjar falla på plats.

Imorn kväll hoppas jag på träning, boxersice! Hoppas vi håller oss "pigga och krya".

Nu har Linnéa tröttnat på golvet med att röjja runt bland alla papper jag sorterat ut från alla samlingshörn!

"ny vecka"

ja det känns som det är måndag idag. Idag har föreläsningarna börjat igen. Känns som vi haft helg fredag-tisdag. Dock inte den helg som jag hade förväntat mig riktigt, alla tre åkte på förkylningar. Som vanligt när en ledig helg är längtad efter. Som tur är så har förkylningarna gett med sig snabbare den här ggn, bara 2-3dgr.
Linnéas framtand håller fortf. på att trycka på. Det är som en blåsa "över" den. Sen ser det ut som tänderna bredvid framtänderna uppe också är påväg nedåt. Hoppas de kan komma fram lite snabbare. Nu har Linnéa varit nöjd och glad om dagarna och för det mesta på nätterna också sen i söndags. Jätteskönt och härligt. Tur är det att det bara är perioder som kommer och går. Börjar komma in i det här nu. Inte alla nätter jag och Lars får sova i samma säng, då Linnéa somnar så gott i våran säng vissa nätter när inte hennes duger alls efter ett antal försök. Huvudsaken alla får sova känns det som, det är nog det viktigaste. Alla blir nöjda och det är bara att fortsätta vara tålmodiga och orka. Och det gör man, bara man får sova :) Världens mysigaste gotjej!
Linnéa har börjat visat på att hon vill iväg när hon sitter upp, intar lite halvdan krypställning men kommer sig inte riktigt för att verkligen försöka ta sig iväg än. Det kommer nog snabbare än vi tror med allting sen :) Än så länge är det rätt skönt ändå att hon är rätt "stilla" på ett sätt, fast det är ju underbart att vara med om utvecklingen. Utvecklas det gör hon, på olika sätt och vis :) Mer bestämd blir hon också. Gosig och mysig.
9månader blev hon förra veckan, om en månad ska vi till BVC igen ungefär. Är spännande å se om hon har växt så mkt som det känns som.

Idag har vi haft föreläsning om obstetrik och gynekologi, intressant och lite repetition sen T3. Rätt skönt ändå, för nu faller alla bitar på plats och även lite tack vare sin egen graviditet och förlossning :) Obstetrikboken är numera lite svår att sluta läsa i. Imorgon fm. väntar en föreläsning om öronsjukdomar. Blir bara en förmiddag imorn, läraren som skulle föreläst på em. fick ett oväntat paket av storken idag, så det blir att kika på en inspelad föreläsning sen hemma. Sen. Ah, det är lika bra att göra det så snart som möjligt!


T5 next!

ja nu är det äntligen över med T4. Det har gått bra, varit kämpigare vissa dgr. Våren kommer gå bättre, nu har jag kommit in i pluggandet igen och det är våren och sommaren att se framemot. Praktiken innan sommaren kommer bli i Sandvikens kommun i 5veckor inom äldreomsorgen, det är jag väldigt glad och lättad över :)

Idag har vi städdag. Efter en knusslig natt med Linnéa, framtänderna uppe är ingen hit! Hoppas den andra uppe där kikar fram inom en snart framtid, de tar ju så lång tid på sig å är så stora så förstår ju att det gör hiskelit ont :(

Nu vaknade Linnéa ute i vagnen, så mer skrivet sen!

Placering

för nästa praktik har jag fått. Otroligt tacksam för att inte hamna i Avesta eller Mora eller vart som helst annars i Dalarnas län än i Falun! Å därmed hamnade jag, tack och lov, i Falun. Rätt centralt också om jag minns rätt sen förra årets praktik när vi åkte dit med prover, Tiskens VC. Sen att hitta från järnvägsstationen är ju också en annan sak. Men än är det några veckor kvar till vecka 6, å där ska jag vara tills vecka 10.
Just nu kämpar jag mig igenom de två sista veckorna av den här praktiken och sen förhoppningsvis få andas ut med lite föreläsningsveckor (3veckor) om just primärvård och ev. palliativ vård. Å även att kanske inte behöva vistas i Falun 35timmar i veckan under de veckorna. Tänk om 2veckor så har jag gått mina 2år och det sista året påbörjas!

Nu ska jag kika om den nerbäddade fislisan har vaknat ute i vagnen, om hon vill fortsätta våran slappdag sen vore väldigt skönt för idag är jag seg och mör i kroppen! Underbara familj, min alldeles egna lilla familj. Lars ger sig aldrig med hallen så det bankas å spikas bröstpanel idag, tur att han tycker det är roligt! Snyggt blir det! Imorgon väntar en pluggdag med det stora arbetet som jag lagt lite på hyllan. Kliar i fingrarna efter den riktiga rean på kläder! Speciellt kläder till Linnéa :)

RSS 2.0