Hemkomna

är vi ifrån Dalarna, Mockfjärd, Främsnäs. Vi har helt enkelt varit upp till svärmor å hennes Pär. Alltså Linnéas farmor Anna och extra farfar (den lilla tösen har tur, kan man hoppas på, som har 2 av varje av sina mor- å farföräldrar, alltså 8st).
Vi kom iaf hem, parkerade bilen och det började genast regna, pissregna när vi skulle in med all packning. Det gick då fort iaf.
Vi har ju varit borta sen i torsdags eftermiddag, så vi har hunnit med rätt mycket däruppe och varit ute en massa i friska luften och ätit en hel del god mat å annat onyttigt. I fredags blev det en promenad och vi såg en älgko med en kalv, fast jag och Anna funderade mycket på om det var så det var, det tog ett tag innan Lars hängde med på vårat spår att det faktiskt var så. Jopps, i ett skogsbryn på andra sidan en liten åker stod de. Lite läskigt å spännande var det! hua, vi fortsatte promenaden igenom den skog som de vände och sprang in i, vi var ganska nervösa alla tre på om de skulle dyka upp igen. På kvällen kollade vi på Män som hatar kvinnor och usch en sån film, pulsen var på 180 slag hela filmen och ögonen helt uppspärrade. Det var ett bra tag sen jag höll mig vaken mer än 20min på en film (roligt sällskap i soffan här hemma jag) men nu jäklar höll jag mig vaken de 140minutrarna utan problem. Den var riktigt bra hela filmen igenom! Konstigt nog sov vi oss natten igenom.
På lördagsmorgonen fick vi sovmorgon till klockan 10ca. för Linnéa fick sån tur att upppassas av Anna och Pär från 06.30 när hon vaknade, undrar vem som njöt mest av den stunden ;) Efter frukosten åkte jag och Lars fyrhjuling ut i skogen och plockade ihop ca 60liter lingon, det ni ;) Och vi rensade allt med hjälp av Britt, Pärs mamma. Sen orkade vi inte mycket mer med lingon och bär så resten av görat tog vi tag i idag. Vi kokade sylt på 14liter och gjorde rårörd lingonsylt på 4-5liter. Resten ligger i våran frys här hemma, vi slipper köpa äckelsylt i vinter :D Kom hem vid femtiden idag och jag tror faktiskt Linnéa känner igen sig här hemma nu, hon var väldigt glad och livlig när vi kom hem och kikade sig runt och pratade en massa. Nu mot kvällningen har jag och Lars kollat på Horton medan vi åt lite god mat, Lars skrattade en hel del ;) Den filmen var också bra och rolig faktiskt och syftet var omtänksamt;


"After all, a person is a person, no matter how small".Pengamånad

eller så inte.. Inte så länge inte Lars a-kassa kommer, om den kommer. Vi har inte fått något besked ännu och han har varit arbetslös, eller jobbat sista dagen den 3e juli. Det är snart, om några dagar 2månader sedan. Suck. Han fick iaf lön för de tre dgr han jobbade i juli, 2042kr efter skatt. Så vi har sammanlagt än så länge 10000kr att leva på å efter alla räkningar blir det inte mycket till övers.. Tur att vi fick lite ammorteringsfritt ett tag på huslånen å förhoppningsvis blir huset sålt. Mest av allt vill vi iaf ha akasse pengar. Det var ju visning igår igen, det verkar som de är intresserade, de står mellan valet och kvalet mellan vårat hus och ett i Gästrike-Hammarby.. Mäklaren skulle ringa och höra efter imorn eller på tisdag samt ringa tjommen ifrån Hofors och berätta läget eftersom han är intresserad bara att han sitter med ett hus i arslet redan. Tur att vi får lite sponsorpengar eller lite mat å blöjjor ibland ;)


Känslor

eller funderingar ellet tankar. Som snurrar och snurrar som ett litet bi som rätt som det är sätter sig på näsan och man rycker till för att få bort den.
Näe, känslorna eller vad det nu är behöver jag inte vifta bort, det är behagliga känslor. Ibland kan det komma stunder då jag tänker på tiden i Sundsvall, ibland tänker jag på den dagen då Linnéa föddes å detta speciellt väcker känslor hos en när vi åker förbi sjukhuset i Gävle. Tänk vad en plats som ett sjukhus kan bli speciellt för en! Det var ju där hon kom till, eller egentligen inte men ni fattar, det var där hon ploppa ut efter några om och men! Ibland så tänker jag, eller vi, på hur vi ska ha det när vi flyttar till Lindparken.. Det är inte längre om i våra funderingar utan vi ska dit, så vi hoppas verkligen på att få det här huset sålt. Det är roligt att fundera på hur vi vill ha det och planera olika saker dit, det är att ha mål framför sig som känns bra så man inte deppar ner sig och tänker att allt är omöjligt. Vissa dagar, eller många dagar, så kommer känslor om att bli gravid igen, hur nu detta är möjligt att känna redan nu. Men egentligen är det väl inte så konstigt heller, vad vet jag. Inte för att man inte har nog att göra om dagarna nu men det är väl att .. jag vet inte, det är härligt och helt underbart att ha barn och vilja ha barn med varandra och leva tillsammans. Framtidsplaner är det och utbildningen ska bli klar innan det ploppar ut ett syskon till Linnéa.
Det känns redan att jag mår bättre sedan jag slutade äta minipiller, å jag kommer nog inte chansa på att börja äta dom igen. Det har blivit mycket mer lättare känslor och jag mår bättre inom mig själv och även utåt eller vad man ska säga.. Tror Lars också märkt det och jag får inte lika mycket utbrott längre. Piggare är jag också. Mensen har försvunnit nu, tidigare har jag haft mens 2ggr i månaden och nu sist så när den ena perioden avtog och nästan slutade så började det om direkt dagen efter, kul jul. Eller så inte. Så nu ska det bli p-piller igen när mensen kommer tillbaka utav sig själv igen, så kanske man får regelbundet igen som innan. När jag nu längre inte ammar mer så spelar det ingen roll å då är det bättre att testa sig fram med något annat som kanske fungerar bättre.

Idag tror jag Linnéa har en sovdag, som vanligt när Lars är iväg och jobbar ^^.. Tji får han ;) Linnéa har sovit hela natten (!) äntligen, igen. Jag kommer inte ihåg att jag vaknat och gett henne nappen nånting, mer än att jag vaknat för att hon gnytt lite och rört sig litegrann men sen somnat om av sig själv utan att ha närhet eller napp. Vi har haft 2-3 jobbiga nätter på raken och jag förstår inte hur föräldrar som inte får sova nånting på nätterna klarar av detta! Under dessa nätter har Linnéa vaknat 3timmar efter hon somnat för natten och gnäller och somnar sen om när hon vaggas för att sen sova 1-2timmar igen och sen vill ha napp, och detta har då pågått fram till 6-7tiden på morgonen. Igår, tror jag det var, testa vi att öka på matmängden med ett mått, hon äter egentligen för mkt enligt tabellen på förpackningen då hon äter som en 6månaders ska göra.. Men vad blev skillnaden? Jo hon sover hela nätter igen och är mer nöjd på dagarna. Kan ju inte förbjuda mera mat när man märker att det blir bättre heller! Ibland så behöver hon inte det sista kvällsmålet vid nio.. Så det är ju olika på det sättet.. Igår kom hennes mage igång igen så den är bra efter introduktionerna av smakportioner, det har varit lite hårt ett tag men nu är det bra. Nu har hon fått palsternackspuré och det glider ner lika bra det som morotspuré :) Kanske blir bättre sen med maten också när vi kan ge mellanmål å sådär mellan måltiderna så kanske det inte blir så stor mängd ersättning..

Kan ju dela med mig av att Linnéa kan vända på sig nu helt själv och det fick mormor också se igår :)Nu är hon inte längre arg för att hon inte kommer runt utan nu blir hon arg för att hon inte kan krypa och komma nånstans! Vänder vi på henne så blir hon ledsen för att hon hamnar på rygg igen. Bestämd liten tjej det där som nu kallar på min uppmärksamhet!

Smakportioner

   
mhm, potatis.. Gott, eller?? Haha, stumpan då! Det var ju lite märkligt det där med mat i munnen men ner gick det och hela smakportionen åts upp med mosad potatis. Resten av smakportionerna med potatis har också gått ner.

   

Nu var det morotsdags! Fast den här ggn har mamma tagit fram stavmixern eftersom alla morötter flög över halva diskbänken vid försök att mossa dem! Det här var ju smasken det, inga grimaser nästan. Bara gapar efter mer! Å självklart ska det undersökas med händerna också vad man får för tok i munnen ;) Pappsen har lyckats fotografera närbilder samtidigt som han matar :) Smakportionerna förvinner fortare än kvickt. Tur är det med dessa hakklapps uppfinningar :) Att torka av munnen efter måltid är inte någon höjdare, då blir man arg, vadå man är väl inte mätt efter en kub morotspuré! Efteråt blir det direkt påfyllning med ersättning.

Bada bada

badabadabadabadababdabada!!!

     
Här badas det med mamsen för första ggn, slutet på juli, i det "stora" badet, dvs inte i badbaljan, det var skoj och att ligga på magen och sparka och grejja var skoj. Tråkigt att man ska få vatten i hela ansiktet när man har så skoj!

     
Bada bada med pappsen i mitten på augusti var också skoj, nu vet jag ju lite mer om vad det handlar om! Å de där badleksakerna bara flyter iväg även fast armarna blir huuur långa som helst :) pappsen tyckte det var lite halvljummet i vattnet så han fick bubbla å sätta på värmen efteråt :)


Ska vi plocka körsbär

...du å ja?

Här kommer några härliga sommarbilder ifrån Lindparken hos Linnéas farmor!

     
plockade av ca 8liter körsbär och det blev 8 flaskor körsbärssaft :)

   
Linnéa myser med sin farmor och pappa. Gungar med mamsen 2 längre stunder och är helt nöjd. Sen försöker vi plocka lite äpplen, det var också spännande för det har vi aldrig gjort förr ;)

Dopet den 8/8 -09

Ja det blev en väldigt fin och trevlig dag även fast det var fullt upp!

Linnéa somnade strax innan dopet skulle börja och hon sov sig igenom det tills det att prästen skulle lyfta upp henne inför alla.. Hon lyckades sova(!) när hon fick vatten på huvudet med några grimaser å ryckte till litegrann.. Stackars barn! Haha, det var lite svårt att hålla sig för skratt, dels pga spänning/nervositet men även för att Linnéa skulle vakna och gallskrika från sin sköna sömn.. Efter att prästen lyft upp henne åt fyra olika håll så blev prästen väldigt intressant och hon hade svårt att slita blicken :)

 

Linnéa Vilhelmina är namnen som hon fått, Linnéa var det namn Lars kom på andra dagen på BB när vi funderat ett bra tag, det kom liksom inget namn som passade påengång, sen när han höll Linnéa i famnen så kom det efter ett tag och båda kände att Linnéa ska hon heta. Vilhelmina är efter Lars mormor och hennes släkt, det lovade vi henne i julklapp då hon inte hade många dagar kvar och det blev hon väldigt glad över och även hennes barn som blev väldigt rörda. Vilhelmina är ett väldigt fint namn tycker vi och alla Linnéas namn flyter på så klatchigt: Linnéa Vilhelmina Vildelöt.

 
Linnéas faddrar, som det nu heter, är Cecilia Johansson och Kristian Wijk.
Dessa personer är två personer som står oss nära och det är två personer som vi tror och hoppas ska finnas för Linnéa flera år framöver å självklart finnas kvar i våran vänskapskrets.

Vi var ungefär 40st i vårat sällskap och efter dopet bjöd vi på smörgåstårta, kaffe, fikabröd i en församlingslokal i Birgittagården. Linnéa "vandrade" runt bland hennes stora släkt under tiden och jag hörde inte mycket gnäll under hela dagen. Många fina presenter fick Linnéa och det var bara sånna här saker som är bra att ha så ni har gjort bra köp, vi fick även pengar så nu kan vi köpa ny bilstol när den dagen kommer.
Efter fikat så blev vi några här hemma och det blev dopp i poolen för de som behövde svalka sig :) vi fixade lite käk och satt och pratade och tog det lugnt i vårat uterum på kvällskvisten.. Blev en tidig kväll trots allt, det behövdes faktiskt efter allt ståhej och 22.15 hoppade vi i säng! Dagarna efter så sov Linnéa mycket på dagarna så hon var nog slut hon med efter allt.Det kanske går för er att se ett gäng av alla foton som togs på min facebook om ni följer länken: Foton från Linneás dop

Sötnosarna på Lindparken!


Ja här är sötnosarna Linnéa och Vilhelm en varm sommardag på Lindparken för en vecka sen.
Kanske blir dessa frön grannar, eller vad man nu ska kalla det när vi hamnar i samma hus fast med 2 lgh :)

Nu i  veckan blir Linnéa 4, FYRA (!), månader! Shit vad tiden går snabbt!
Utvecklingen är så underbart härlig att hänga med i,
vi älskar den tösen mer och mer för varje dag som går!

Att blogga i tid och otid

ja det hinns inte riktigt med, eller jag får aldrig ro att sitta och blogga. Inte den gågna veckan som mest bestod av att grejja inför dop + husvisning å sen var det ju faktiskt kanonväder också!
Har bestämt att jag ska berätta mer om dopet, det får ett eget inlägg förhoppningsvis den här veckan. Det gick jättebra och var en trevlig dag både för oss och andra. Vi är tacksamma för att ni kom och för alla fina presenter till Linnéa.
Linnéa har kommit in i dygnsrytm med att hon somnar vid den här tiden och vaknar igen vid 6.. Innan dess har en fluga kommit och väckt oss 10ggr sen kl 5. Idag fick vi hem flugtejp så förhoppningsvis får man sova lite mer imorn!
Imorn har vi husvisning kl 16-17. Hoppas på det bästa. Får se om moster är intresserad  sen också.

Nu är det 2½ män så ska väl passa på å mysa med Lars i 20min innan sängen.

En vecka som flugit iväg

ja då var det söndag kväll igen, Lars står å vaggar Linnéa inför nattsömnen.. Vilket även betyder att jag också passar på att krypa till kojs eftersom filuren börjar vakna/gnälla vid 6 och sen en gång i timmen, hon brukar få komma å tutta lite då när hon vaknar om hon inte somnar med hjälp av nappen.. Mysigt att ha henne nära å sen sussar vi på i 2timmar igen.. Idag när jag vaknade vid 8.30  igen så låg hon å titta på mig å log när  jag slog upp ögonen, hur mycket är inte det värt??? ♥

I veckan så har  vi nog gjort en del, kommer inte ihåg allt. Fixat håret, varit å bowlat med brorsan å  det var skitkul :) resulterade dock i att både jag å Lars fick träningsvärk i ena benet + rumpan på den sida man går ner som i ett framfall å det blir ju typ 80ggr på 4serier! ätit oxfilé här hemma två kvällar i rad -lyx utan dess like- ;) varit hundvakt åt Cindra, mindre roligt  då hon är en väldigt aktiv hund som skall ut å  springa löst i skogen typ varje  dag i 2timmar  då är hon normal. Städat å plockat har det blivit en del. Mäklaren  har varit här å nu är vårat hus ute till försäljning, finns ute på hemnet för den som är nyfiken :P Var iväg och träffade Sanna en sväng på stan i Gävle, det var  segt att ta sig iväg hemifrån, har inte varit själv, helt själv utan Linnéa, sen jag vet inte när... Så de där nähetsbanden håller en hemma, Lars var hemma och det kändes skönt på ett sätt, svårt att släppa allt också.. Roligt att träffa Sanna en sväng å även komma iväg  själv, ändå har man inte samma sorts kontakt med sina gamla vänner nu när man har fått barn och de inte är i samma situation ännu och sen blir det lättare och mer avslappnat att umgås med personer som är i samma situation i livet som en själv som vet vad det handlar om också.. Inget illa menat.  Hoppas på lite barnafödande snart tjejjer ;) haha!
Blev ingen tripp till Petra och Matilda denna  vecka som jag  gått å filurat på, men vi träffades iaf allihopa även med våra karlar förra torsdagen och det var trevligt! Linnéa var väldigt intresserad av Matilda och satt och kolla på henne :) Gotjejerna!

Jag och Lars vi jobbar på, det blir lite diskussioner fortfarande, det är väl sånt som hör till å huvudsaken vi pratar med varandra mer nu så att det inte ska bli sådär nå vidare ofta i framtiden.. Kraven har sänkts litegrann iaf och det försöker jag verkligen med både att tjata på Lars å även krav på mig själv, det går ibland å ibland inte.. Lite svårt att släppa allt nu också när det bli husvisning, då är det saker som ska grejjas. Vi ska iaf ta en tripp till Korsån igen efter dopet i ett par dagar och koppla av igen och njuta!

Dags för sängen å ta tag i morgondagen imorn.. Ringa om dopet å kolla in församlingslokalen.

RSS 2.0