Jo tack är det riktig sommar allt!

ja det är inget man ska klaga på nu inte att det är riktig sommar med sol och värme och 25grader i skuggan där Linnéa tar sig en tupplur innan nästa måltid. Inne är det nästan 30grader så det är bikini dagarna i ända och Linnéa har ingen åtgång på kläder just nu, blöjja som gäller bara.

Snart är poolen färdig faktiskt (!) Kanske fixar grabbarna grus (Lars å Krille) det ikväll, de sista tunga lassen med sand/grus runt om poolen samtidigt som det sista vattnet ska fyllas i. Sen är det bara att köra igång pumpen i källaren å hoppas på att vattnet blir rent så vi kan chocka det med klor och dessa kemikalier. Kanske blir det ett dopp i helgen.

Linnéa är 11veckor idag, hon växer så det knakar och utvecklingen är i full gång! Hon har upptäckt att hon kan stoppa ett/ett par fingrar i munnen och utforska vad som finns där, dock lyckas hon även stoppa fingrarna i halsen några ggr och det är inte trevligt.. Hon är en väldigt glad och nöjd liten tjej är hon! Sover hela nätter, oftast från 23 å fram till 10/11 på mornarna, lite bortskämd :) Imorgon börjar babymassagen för oss i värmen, det ska bli intressant å kul å lära sig det å hoppas Linnéa tycker om det. Ska även till Falun imorn å jag ska få andra hep. B vaccinationen.. Sen på torsdag är det dags för vägning och mätning, ska bli skoj å se om hon lagt på sig lite extra nu när hon mestadels får ersättning under dagarna.. Förra ggn hade inte viktkurvan ökat lika mkt som tidigare, men det kunde bli så, att de ökar mer i början å sen lägger sig ett snäpp lägre.. Hon är fortfarande över det tjocka strecket i diagrammet/tabellen så det är ingen fara!

Lars har jobb tills på fredag, dock har han väldig tur om det facket har sagt till honom stämmer, då får han akassa.. Hoppas han får nå jobb eller hoppa in å jobba när det behövs tills det är meningen att han ska va pappaledig iaf i oktober/november där nångång för jag har ingen lust att börja jobba innan jag ska plugga igen.. Tiden får visa vad som händer å sker, på nått sätt så klarar vi oss iaf eftersom vi levt på föräldrapenning och en halv lön för Lars sen i april å det har inte gått back nånting så nog kan man anpassa sig allt! Fast det är rätt skönt att han får lite ledigt nu ett par veckor iaf, annars hade det inte blivit någon semester på hela sommaren för honom. Så vi får njuta tillsammans som en familj, för det känns det inte som vi hunnit med många dagar hittils. Snart är det vecka 29 också, det ser vi framemot!

Har fått in svar inför dopet och det blir väl runt 40personer med våra familjer/släkt och närmaste vänner. Det blir en trevlig dag :) Dags att börja planera inför det nu snart också.

Nej nu ska jag gå ut en sväng å lufta mig lite... Jo vågen, den pekade nedåt med 1,4kg för mig under juni så det är nice!

9 veckor idag

ja det är hon vårat hjärta! Vi har varit på BVC och varit tvungna att gå upp med hjälp av väckarklockan, så typiskt och det är inte första ggn som vi äntligen kan sova länge på mornarna som man måste kliva upp å åka iväg.. Men men solen sken så det var väl lika bra :) Linnéa vägde 5555gram och var 61,5cm lång. I söndags, hennes 2månaders dag, så började hon sitta stadigt med huvudet när hon satt i knät och hon pratar mer och mer nu när hon är pigg och nöjd, så mysigt!
Å angående maten så blev det att jag och mamma åkte iväg och handlade Sempers färdigblandade bröstmjölksersättning i lördags eftermiddag efter många om och men tack vare att det är så att man har hört och läst mkt tabu om att man inte ska göra annat än amma i ett år helst. Men vad gör man när inte mjölken räcker till så barnet blir nöjt, eller bara blir nöjt i max en timme? Ska man sitta och amma hela dagar? Nää, då får det faktiskt hellre bli att vi ger ersättning till Linnéa då hon äter å äter först ur bägge brösten och sen får ersättning tills hon är nöjd. Än så länge så har hon fått ett mål på kvällen innan läggdags men funderar på om hon ska få ett tidigare också eftersom min mjölk verkar ha tunnats ut dessa dagar iaf. Pratade med BVC-sköterskan idag om detta och hon sa att nummer ett är ju att Linnéa blir nöjd och då får man göra det som krävs för det, att jag ammar så mycket och länge jag klarar av och vill amma och är hon inte nöjd då så får hon ersättning också. Det känns faktiskt redan mkt skönare även om jag var rädd att hon inte ville amma längre så verkar det gå bra än så länge. Det är hemskt att ha ett barn som gnäller/skriker vid amningen pga att inte mjölken räcker till. Nu kan ju även pappa vara med på ett hörn vid matdags när han är hemma och kan ta det lugnt i soffan en timme, vilket inte är så ofta under veckorna men blir väl bättre när poolen blir färdig :)

Titta på tv med pappsen kan vara väldigt intressant på kvällarna å mysigt å sitta i knä :)
Mina älsklingar!Så nu har en liten lättnad lagt sig över mig och Linnéa verkar redan nöjdare under dagarna och kan ligga i babygymmet en stund när man har händerna fulla av annat göra även att hon är nöjd när hon är vaken och verkar sova mer nu än förrut.

Matmaskins-vecka

Ja det kan man nog sammanfatta denna vecka som i stort sett, en social matmaskins-vecka. Linnéa blir ju två månader imorgon och det är tydligen vanligt att vid två och tre månaders ålder att de ökar på mjölkproduktionen har jag läst mig till, och detta innebär att de kan äta typ en gång i halvtimmen/timmen och det är det vi har sysslat med halva nätterna och hela dagarna sedan i tisdags så jag har inte varit världens piggaste och gladaste mamma men man försöker så gott det går att hålla humöret uppe även om det inte är så lätt men vad gör man inte för dessa stunderVi har ändå hunnit med att åka in till Köpis och träffat Sanna i onsdags även om inte Linnéa var så nöjd så gick det bra ändå och hon fick en mobil till vagnen som hon stirrade överraskande på. Var meningen att vi skulle ha åkt till Babycafét på öppna förskolan på förmiddagen men jag var så trött och regnet öste ner så blev en förmiddag i sängen och försöka sova.
I torsdags åkte vi och hälsade på Petra och hennes dotter Matilda i Sandviken och gissa om den lilla tjejen pratade på! Haha, så gulligt! Kanske blir Linnéa om en månad också då det skiljer ganska precis en månad mellan våra småtjejer :) Linnéa sov till en början men sen var det mat och vara vaken som gällde medan vi satt och pratade om allt och ingenting och Petra tog fram foton från våran klassresa i 6an till Göteborg, snygg man va då! Haha men det var kul att se, jag har nog fler fotografier i mina fotoalbum på oss eftersom vi varit vänner från dagis till 7an och jag bytte skola och nu är det härligt att återfunnit en gammal barndomsvän.. Är inte så många vänner man har kvar sen man var yngre då man själv flyttat mycket och även andra. Så det passade ju bra att  vi fick två töser i samma ålder :) Sen kom Linnéas farmor på besök på eftermiddagen och tyckte jag såg pigg ut, det var ju härligt att höra då man varit vaken en gång i timmen sen halv fyra på morgonen och inte alls var så pigg egentligen.
Nu idag har Lina varit på besök och hälsat på oss när hon ändå är hemma från Sundsvall den här veckan :) Det var trevligt att träffa henne och hoppas hon har tid att träffas när hon är ledig och kommer hemåt igen i sommar, hon har fått jobb på neonatal i Sundsvall, lite avundsjuk är jag på henne också :) Nej nu är det någon som klagar och jag funderar vart Lars har tagit vägen.... ( å han kom hem precis när jag skrev det där, så det var ju passande)

Juni och början på sommaren

ja fast nu känns det som sommarvärmen har blåst bort, riktigt kallt har det varit nu några dagar!

I torsdags var det sista föräldraträffen innan sommaruppehållet och vi pratade relationer, det var nog väldigt nyttigt att få höra andra och även prata om hur vi har det med andra.. För i ärlighetens namn så är det lika för alla om dessa smågnabb, diskussioner och bråk och även om dessa underbara stunder som småbarnsföräldrar men även komma ihåg hur viktigt det är att komma ihåg varandra också. Det kändes faktiskt väldigt skönt att höra att det är lika för andra och det kanske blir lättare nu hemma också när man vet att man inte är ensam om situationen och tro att man är hur dum/knäpp som helst, det är ju prövningar för oss som individ men även som förälder och familj. Och ja det tar ett tag att inse hur vårat liv är nu idag och komma in i nya rutiner och sånt, underbart är det i det stora hela och vi njuter :) Vi mammor bytte nummer med varandra nu så får se om det blir något vi hittar på nu i juni :) Sen i juli börjar babymassagen varje onsdag förmiddag, det ska bli spännande och roligt intressant och se om Linnéa uppskattar lite riktig massage :)

I fredags blev det en tur, som blev väldigt sen (ja vi har blivit riktiga småbarnsföräldrar nu, efter klockan 00 är det riktigt sent om kvällarna,haha), men iaf, det blev en tur in till Gävle och se Cecilias sjuksköterskeexamen i kyrkan först och sen följa med ut till Långsand till hennes föräldrar där grattandet fortsatte med mycket folk. Det var riktigt trevligt även fast vi inte hade träffat några av Cecilias eller Patriks familj särskilt många ggr. Lite avundsjuk är jag nog på Cecilia, men jag vet att min dag också kommer att komma och jag har redan något så viktigt och stort i mitt liv så jag njuter av det och känner ingen panik över att bli färdigutbildad sjuksköterska för jag kommer att komma dit såsmåningom och även till nästa mål efter det... som jag börjar känna mig mer och mer inriktad på och det känns skönt att veta vad man skulle vilja jobba med sen :) åter till Cecilia så fick hon en väldigt bra dag och hoppas hon lever som hon förtjänar idag efter gårdagens festande som ett avslut på examensveckan ;) å hoppas hon inte cyklade omkull denna lördagnatt! fick nämligen höra en å annan mening om det som skedde förra helgen!

Igår var vi riktigt sega och mosiga, med en underbar dotter som fortsätter att sova hela nätter som hon gjort hela veckan nu förrutom då hon kan vakna och vilja ha nappen en gång per natt och sen somnar om igen tills klockan är 6.30/7.30 och sen första käket sedan 22/23 tiden kvällen innan och sen sussar vi vidare till 9.30/10.00 och sen brukar Linnéa iaf sova vidare medan vi går upp på helgerna eller ligger och myser en stund till.

Idag klev Lars upp och överraskade med nybakta scones till frukost, eller brunch kanske ;) supergott! var längesen vi åt det, det var i slutet på förra sommaren.. så mums! Snart kommer mamma och Pär förbi på fika så jag kanske ska sätta fart å baka en paj som jag fick recept på igår av mamma.. Å så blir det väl kanske en prommis till Kungsgårdsskolan och rösta, jag som inte har en aning om hur man gör eller vad man ska rösta på! Insatt morsa i politiken eller så not! Haha!

70kilos strecket..

Ja maj månad resulterade i att 80kilos strecket lämnades å ner på 70kilos strecket.. Nog för att det var 1,7kg som försvann så är det alltid något! 78,3kg å jag kämpar vidare.. Får se vad juni månad bjussar på nu när jag har börjat träna och får världens träningsvärk! Speciellt i magen!! (dock inte så konstigt, men det känns nå otroligt).

Efterkontrollen gick btw bra, det var en barnmorskestuderande som fick ta hand om mig helt själv å det är alltid lika roligt å möta vårdpersonal som inte vet att man läser till sjuksköterska :) sen när man pratar om det så blir dom väldigt glada å pratsamma :)
Å nu är de 9 blödningsfria månaderna över, åter till lingonträsket å allt vad det innebär men hoppas minipillrena håller det som stås om dom, att blödningarna kan bli färre/oregelbundna eller utebli..

Sommar och sol

ja nu har det varit riktigt sommarväder flera dagar och jag passar på å njuta i solen de stunder Linnéa ligger och sover inne, än så länge är det svalare inne så då får hon vara där och sen blir det en promenad på senare eftermiddagen/kvällen.

För en vecka ungefär, när hon var ca 6veckor började hon med svarsleendena!! Gissa om det är stört-mysigt :D
Så nu har vi en riktigt liten gobit här hemma! Och hon har börjat sova längre stunder nu när hon somnar inför natten, sover i 5-6timmar och det känns verkligen att man får sova en bra stund då! För att sedan få lite mat och sen sussa ett par timmar till å mat igen å så vidare fram till 9/10 tiden när jag kliver upp, ibland sover hon igen å ibland är hon vaken och vill vara med.
Vi har fångat henne på både kort och video när hon smilar så stort och fint, både i babysittern och när hon badar!

Imorgon är det dags för läkarkontrollen som görs när de är 6-8veckor, får se hur det går. Det var tydligen en läkare som mamma upplevde som väldigt nonchalant och konstig och det kan jag förstå när hon förklarade å dessutom fick hon det recept hon kom dit för att byta för att hon mådde dåligt utav.. men men gubben i lådan kan ju få en chans först med oss också sen får vi se!

På onsdag blir det utflykt till Falun då jag ska få första vaccinationen mot hepatit B.. huaa.. Får se om det blir nåmer vaccinationer också, blir iaf tre sprutor med hepatit B som om inte det räcker.. Men men, sa det till Lars igår, man har gått igenom en förlossning men fortfarande är det där med sprutor och nålar som ska sättas i mig ingen hitt. Sen ska Linnéa också börja med vaccinationer men dit är det iaf 1½ månad till.

Nu somnade gobiten i babysittern så ska passa på å lägga ner henne i vagnen å dra för myggnätet och sen på med barnvakten medan jag går ut i solen en kort sekund!


RSS 2.0